We kunnen niet anders zeggen dan dat luchtreclame succesvol is. Luchtreclame wordt nog relatief weinig ingezet, mede hierdoor valt het op.

De kosten van luchtreclame zijn relatief laag, zeker als je het slim inzet. Met slim inzetten bedoelen we dat je het inzet wanneer je zeker weet wanneer je jouw doelgroep bereikt, dan wel wanneer je zeker weet dat je een enorm bereik zult genereren.

Enorm lage CPM

Reken je CPM (kosten per 1.000 impressies) maar eens uit wanneer je kiest voor luchtreclame tijdens grote evenementen of nationale feestdagen als Koningsdag en Pride. Of wanneer je langs een strand vliegt tijdens een warme zomerdag.

Bereik je doelstelling met luchtreclame

Misschien is je eerste gedachte dat luchtreclame vooral geschikt is voor branding, oftewel het vergroten van je naamsbekendheid. En hier kan het zeker aan bijdragen, maar ook voor de lancering van een nieuw product of om bezoekers naar je website te trekken is luchtreclame uitermate geschikt.

Wat kost luchtreclame?

Voor luchtreclame betaal je per uur. Hoe meer uur je afneemt, hoe lager de kosten. Zeker wanneer je een vliegtuig met jouw boodschap een aantal uren achter elkaar laat vliegen. In de meeste gevallen is luchtreclame al mogelijk vanaf €325 exclusief BTW per uur.

Als je in ene meerdere keren luchtreclame afneemt, bijvoorbeeld de komende weken elke week dan kan je vaak een mooie korting krijgen.

Voordelen luchtreclame

Nog even de voordelen van bekende luchtreclame op een rij, enkele voordelen hebben we hierboven al benoemd. Maar net als met reclame, de kracht zit ‘m in de herhaling.

> Enorm bereik mogelijk

> Hoge contactfrequentie mogelijk

> Attentiewaarde is hoog

> Relatief betaalbaar

> Gerichte targeting

> Unieke vorm van reclame

Locaties luchtreclame

Luchtreclame is in heel Nederland mogelijk, echter zien we wel dat luchtreclame boven de grote steden populairder is dan boven het platteland. Logisch, je wilt natuurlijk bereik genereren. Vanzelfsprekend wordt luchtreclame ook vaak ingezet tijdens evenementen, denk aan een demonstratie op de Dam, of een groot sportevenement als de Grand Prix.

Is luchtreclame altijd mogelijk?

In principe kan luchtreclame in Nederland 7 dagen per week ingezet worden. Ook is het in Nederland bijna overal mogelijk om te vliegen mits je de juiste vergunningen hebt.