Voor een bedrijf is de cashflow erg belangrijk. Creditmanagement draagt hier aan bij. Het is een zeer belangrijk onderdeel van een bedrijf. De term betekend het managen van debiteuren in de administratie. Het is voor ieder bedrijf erg belangrijk dat facturen op tijd betaald worden.

Als een factuur niet op tijd betaald wordt, dan kost dit een bedrijf altijd geld. Ten eerste loopt het hierdoor rente mis. Daarnaast kost het veel tijd om achter klanten aan te moeten bellen. Tijd die een bedrijf vaak beter kan gebruiken. Toch is het belangrijk om iemand te hebben die er voor zorgt dat rekeningen spoedig betaald worden. De cashflow zorgt ervoor dat een bedrijf goed kan blijven functioneren. Als rekeningen open blijven staan, dan kan het bijvoorbeeld voorkomen dat personeel niet op tijd betaald wordt of dat bepaalde investeringen niet gedaan worden.

Natuurlijk kan een bedrijf dit allemaal zelf verzorgen, maar zoals gezegd kost dit veel tijd. En tijd is geld. Het kost dus extra geld om het openstaande geld te kunnen incasseren. Steeds meer bedrijven schakelen daarom een externe partij in om de rekeningen te incasseren. Dit kost namelijk in veel gevallen niets. Een no cure no pay incassobureau zorgt ervoor dat er contact wordt opgenomen en dat rekeningen betaald worden. De extra kosten zijn voor de debiteur die zijn of haar rekening niet op tijd betaald heeft. Voor het bedrijf zijn er dus geen extra kosten, enkel extra tijd. Welke beter ingezet kan worden, bijvoorbeeld door het bedienen van betalende klanten.

Daar komt bij dat veel bedrijven niet de ervaring hebben van een incassobureau. Deze mensen zijn dagelijks bezig met het incasseren van openstaande rekeningen en hebben een speciaal proces ontwikkeld dat ervoor zorgt in veel gevallen de debiteur betaald. Het kan zelfs zover worden geoptimaliseerd dat openstaande rekeningen automatisch door worden gezet naar het incassobureau. Zo heeft u helemaal weinig omkijken naar het proces.